Historie

Het begin
Suriname
Harold Kottier wist al op jonge leeftijd dat hij ook bakker wilde worden. De liefde voor het vak kreeg hij met de paplepel ingegoten; zijn vader werkte bij bakkerij Fernandes in Suriname. Harold was daar tot zijn 11e regelmatig te vinden. Daarna verhuisde het gezin naar Nederland. Na zijn bakkersopleiding kreeg hij op zijn 25e de kans een bestaande bakkerij in Breda over te nemen. Hij heeft daar niet lang over na hoeven denken.
Het begin
Zonder fratsen
Authentieke producten
Er is de laatste 30 jaar veel veranderd, ook in de bakkerij en gelukkig ook maar daar er weer steeds meer gestreefd wordt naar authentieke producten dus brood zoals het hoort zonder fratsen, zonder gist of additieven (brood verbeteraars), eigen DESEM en lange rijpingsprocessen zijn het motto.
Zonder fratsen
Het motto
Kernwaardes
Kwaliteit , persoonlijkheid, service, diversiteit zijn de kernwaardes waarop Harold zijn bedrijf aanstuurt. In de bakkerij wordt veel handmatig gewerkt, volgens de traditionele waarden. Eerlijke en pure producten is het motto! Met zijn team, bestaande uit toegewijde bakkers en winkelmedewerkers, staat hij dagelijks voor u klaar.
Het motto
Blijven leren
Kennis en Passie
Graag draagt hij zijn kennis en passie over. Harold is één van de Founders van Bakery Institute, een opleidingsinstituut voor amateur brood- en banketbakkers (www.bakeryinstitute.nl). Ook is bakkerij Kottier een erkend leerbedrijf waar menig bakker zijn praktijkstage gelopen heeft.
Blijven leren